Kehut ja kommentit

(poistettu pelaaja)

Tässä luvatut Urheilun Pelisäännöt. Laittakaa kommenttia jos aihetta on vaikka whatsappilla.

(poistettu pelaaja)

se pelisäännö on jollakin oudolla tiedostolla jota en saa auki

(poistettu pelaaja)

Mouhijärven Malli

P9 Joukkueen urheilun pelisäännöt kaudelle 2018.
Mouhijärven Malli on seurana linjannut toimivansa Palloliiton Kaikki pelaa -ohjeistuksen mukaan lasten ja nuorten harjoitus- ja pelitoiminnassa.

Olemme joukkueena käyneet läpi vanhempien ja pelaajien kanssa tämän alla olevan ohjeistuksen ja toimintatavat.

Joukkueemme tavoitteina kaudella 2018 on pelata Piirinsarja kakkonen hyvällä hengellä, oppia kunniottamaan omaa ja vastustajan joukkuetta sekä tukea joukkuekavereita tilanteessa kuin tilanteessa.

Pyrimme pelaamisen ilon kautta lisäämään hyvää ilmapiiriä joukkueemme sisällä. Tärkeää on myös vanhempien osallistuminen lapsen jalkapalloharrastukseen. Jokaiseen treeniin ja tapahtumaan eivät vanhemmat tietenkään aina ehdi osallistumaan, eikä se ole välttämätöntäkään.

Pelaajia kuunnellaan ja seurataan koko ajan, jos on jokin harjoite josta kukaan ei tunnu pitävän se jätetään hautumaan. Toki jos harjoite näyttää olevan kaikkien mieleen, sitä tullaan tekemään useammin. Tarkoitus on kuitenkin liikuttaa lapsia lapsien ehdoilla!

Treeneissä lapset saavat miltei aina tehdä jaot itse. Pelaajien vaikutusta harjoitteisiin lisätään kauden mittaan kunhan pelaajat oppivat lisää harjoitteita.

Peliajan jaossa noudatamme Palloliiton Kaikki pelaa -ohjeistusta. Valmennuksen pyrkimys on pitää peliaika tasaisena kaikilla. Myöskin niin, että kaikki pelaavat kaikilla paikoilla!

Varsinaisesti emme palkitse pelaajia mitenkään. Silloin tällöin treeneissä pidämme leikkimielisiä taitoa mittaavia kisailuja. Tämä itsessään tuntuisi jo palkitsevan pelaajia. Myös ylimääräisiä vihreitä kortteja jaossa on silloin tällöin. Toki aina otamme vastaan ideoita vanhemmilta mahdollisista palkitsemisista.

Joukkueemme on sopinut eri toimijoiden rooleista joukkueen sisällä. Joukkueenjohtajan tehtäviin kuuluvat joukkueen tiedottaminen, turnausjärjestelyt, seurayhteydenpito ja pelaaja-asiat. Valmentajien tehtäviin kuuluvat valmennuksen suunnittelu, valmennus ja peluuttaminen. Vanhempien tehtäviin kuuluu pääasiallisesti kannustaminen.

Kannustamme pelaajia jättämään karkit pois treeneistä ja peleistä. Urheilujuomana valmennus suosittelee vettä.

Sosiaalisen median käytössä vanhemmilta on erikseen kysytty lupaa julkaista seuran sivuilla kuvia ja nimitietoja. Näissä tullaan jatkossa noudattamaan seuran mallia.

Joukkueen maksukäytännöt tulevat käytännössä seuralta. Joitain erityisiä harjoitteita voidaan joutua veloittamaan erikseen (esim. hallitreenit, jos on halua talvikaudella).

Joukkueen ja sen toimijoiden tavoitteena on muistaa hyvät käytöstavat joukkueen toimihenkilöitä, pelaajia, vastapuolen pelaajia, tuomareita ja vanhempia kohtaan. Kaikki ovat samanarvoisia ja kaikilla on oikeus pelata! Ketään ei lähdetä satuttamaan eikä ketään lähdetä loukkaamaan. Iloisen pelin kautta VOITTOON.

Eri ongelmatilanteissa peleissä ja harjoituksissa olemme keskustelleet asian läpi mahdollisimman pian asianomaisten kanssa. Lapsille pitää antaa mahdollisuus ymmärtää oikean ja väärän ero.

Joukkueen MouMa P9 puolesta Joukkueenjohtaja Juha Hietakangas.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.

Kansiosta Sekalaiset

Koko: 7,86 kB, päiväys: 28.04.2018